Ekspert radzi: jak wykorzystać chwasty w kuchni?

Wybieramy się na łąkę i będziemy zrywać chwasty. 

Ale nie po to, żeby wyplewić łąkę, ale żeby zebrać dobroczynne rośliny do jedzenia. Bo chwasty możemy, a nawet powinniśmy wykorzystywać w kuchni, bo mają mnóstwo zalet. A kosztują tyle, co się nachodzimy. Warto sięgnąć po mniszka, czyli żółte kwiaty, które potem przeistaczają się w dmuchawce.  Które jeszcze chwasty mogą się znaleźć na naszym talerzu? O tym, czego szukać na łące i co warto jeść, z Katarzyną Gubałą, ekspertem kuchni roślinnej rozmawia Agnieszka Strzemińska.





Każdemu damy radę to program, w którym specjaliści z różnych dziedzin podpowiadają, jak rozwiązywać problemy związane z przepisami, pracą, domem i rodziną.

Jakie mamy prawa i jakie obowiązki? Jak dbać o zdrowie i bezpieczeństwo najbliższych? Jak rozsądnie wydawać pieniądze i nie dać się oszukać? Jak dbać o samochód, ogródek i domowe zwierzęta?

Proste i przystępne odpowiedzi na te i inne pytania w Polskim Radiu Katowice.

Można także do nas pisać: damyrade@radio.katowice.pl.